Tokyos stille larm

Vi har i dag taget toget fra Tokyo til Hakone. De sidste 7 dage har vi boet på Hyatt Regency i Shinjuku, Tokyo. Shinjuku består som mange andre kvarterer i Tokyo primært af højhuse, eller rettere skyskrabere. Vi besøgte blandt andet observationsetagen (45’ende) i Tokyo Metropolitan Government Building.

Kun 10 min. gang fra hotellet ligger verdens travleste togstation. 3,6 million mennesker passerer ind og ud af stationen om dagen! Mandag morgen virkede det som om, at vi passerede den første million mennesker, der alle var på vej på arbejde. Vi måtte smyge os langs væggen for ikke at føle os som laks imod strømmen.

Tokyo er en kæmpe, sprudlende millionby med ufattelig mange mennesker alle steder. Alligevel formår den at komme helt i top på listen over reneste byer, vi har besøgt. De lokale er meget stille, så selvom der er rigtig mange mennesker, føltes det ofte ikke sådan.

Byen er fyldt med en blanding af skyskrabere, templer og parker. Vi formåede at besøge cirka 15 forskellige bydele, alle med hver sine forskelligheder.

Maden i Japan har været helt exceptionel. Vi er slet ikke færdig med at udforske endnu. Men japanerne forstå virkelig at kræse om maden, også selvom de spiser mange ting vi ikke er vant til at spise. Oven i deres eget køkken, er de også rigtig gode til at fortolke det europæiske køkken med deres egne råvarer. 226 restauranter i Tokyo har i år fået en, to eller tre stjerner i Michelin Guiden. Vi besøgte to af dem! L’Embelir og Le Sputnik. Rigtig lækker mad og vin!

De næste par dage skal vi nyde bjerglandskabet her i Hakone og nyde udsigten til Mount Fuji.