Nydelige Napa

Tiden flyver, og sidste weekends hændelser er allerede så småt ved at være ved at forgå i den aldrende hukommelse, men vi vil nu alligevel spidse fjerpennen, og få skrevet lidt ned – også for vores egen skyld 🙂

Sidst vi slap jer var fredag, hvor vi havde købt lidt levi’s og sager, så vi tænkte vi ville se lidt mere end bare indersiden af butikkerne lørdag. Vi kørte derfor mod Napa, for at se hvad alle de druer mon laver en lørdag. Vi havde forberedt os lidt hjemmefra, og besluttet os for at besøge Artesa Vineyard, primært fordi de havde åbne tours, hvor man bare kunne dukke op, og det er åbenbart ikke lovligt for alle vinbryggerne – lidt ligesom en alkoholbevilling derhjemme.  På køreturen derop fik vi også ENDELIG set THE ICON – den røde bro/Golden Gate Bridge – dog bare fra motorvejen så et lidt tættere visit må blive en anden dag.

Vi kom i lidt for god tid på til Artesa, så vi (Sisse)  stod faktisk og rykkede i døren førend de åbnede op. Det var heldigvis ikke noget problem at fordrive den hele time plus det løse der var førend vi skulle på rundtur. Vi var mega heldige med vejret 28 grader og skyfri himmel, lækre omgivelser og en helt fantastisk udsigt med bjerge, vand og vinranker så langt øjet rækker.

På rundtur vi kom, det kostede tyve dollar pr. mand, men fordi Mikael ikke skulle have smagsprøver sidst på turen måtte han komme med ganske gratis. Ihh hvor det fryder Sisses Thy’ske sind (god opdraget hjemmefra som man siger!) . Det vidste sig at vi igen var svineheldige, fordi grundet vejr og alle mulige andre forhold var det lige NU at de høstede druerne, og ikke for to uger siden, eller om to uger. Det var meget interessant at se kæmpe kasser med druer blive smidt ned til nogle der grovsorterede dem med hænderne og derefter i en maskine der pillede stilken af. Det duftede rigtig godt, og slet ikke gæret som man ellers godt kunne tro.

Derefter var vi inde og se der hvor de tappede vinene på tønder – og yes igen var vi heldige at noget lige stod og rent faktisk stod og hældte vin på tønder. Det var egentlig bare ligesom at fylde benzin på en bil. Vi lærte at en ny tønde koster op til 3000 dollar (altså en tom, stor fastelavnstønde), og sådan en tønde kan bruges 3 gange. De brugte tønder tjener de dog lidt på ved at sælge dem til kreative mennesker der bruger dem til møbler og diverse.

Der hvor tønderne bliver lagret, er ovenpå et munkekloster – eller altså sådan var det i gamle dage, og rygtet siger at grunden til at vinen bliver god er grundet bønner og sange fra munkene. Derfor var er også en CD, der spillede med noget munkesang, lidt overtroisk og traditionsfyldt er man vel altid.

Så var det efterhånden tid til smagsprøver, og det var sådan set rundturens skuffelse, det var egnetlig ikke noget særlig godt vin, men altså det siger man jo ikke højt vel? Men en rigtig spænende oplevelse, og en lille smule kloger på vin og vinens priser er vi da blevet.

Derefter kørte vi ned på Napas Premium Outlet, for at få en lille frokost. Der var også en masse butikker her, men vi besøgte dog kun Levi’s – igen. Det var dog et Outlet der kunne mærkes, og for 2 par shorts, 2 par bukser og 1 t-shirt slap vi med 460 danske kroner. Det er helt tosset! Vi havde dog på forhånd besluttet at vi ville se om vi ikke kunne finde et par Nike Free, og vi kørte derfor lidt mere Nord på, hvor vi dog også fik brugt 50 minutter i en nike butik. Igen var jeg heldig, at ligesom jeg var ved at give op med at finde et ordenlig par, kom der et par på hylden, som jeg havde besluttet første gang jeg så dem, at dem ville jeg have. De lå dog i en noget dyr kasse – en forkert kasse vidste det sig dog, så de var 60 dollar billigere en kassen sagde, og så var der kun det ene sølle par tilbage i min størrelse. Årh lykke!

Herefter kørte vi mod Calistoga, for at finde Golden Haven resort, hvor vi havde booked en tid hjemmefra. Her skulle vi i mudderbad, hvor mudderet stammer fra et nærliggende bjerg. Køreturen herop var helt magisk, det var simpelthen så flot at køre igennem bjergene og se ned i vandet under os. Vi kom forbi rigtig mange cyklister der havde begivet sig på bjergtur. Desværre var vi grundet sko-kignen i smule presset med tiden, så ingen udsigtsbilleder eller nydelsesøjeblikke herfra. Selvom det hele var lidt en omvej, var det klart en af de bedste omveje længe!

Nå men mudderbad – parmudderbad vel og mærket var en noget, hmm underlig oplevelse. Vi kom ind i noget der lignede et malkerum, hvor to badekar var fyldt med tykt, tykt mudder. Det skulle man ned i, og det var også vældigt nok. Særlig afslappende var det dog ikke, fordi der hele tiden var en der bankede på om vi havde det for varmt og en ny klud på panden. Men det var nu en ret sjov oplevelse, også selvom at  Mikael dog ikke ser særlig meget yngre ud 😉

Det var dælme en dejlig dag!

Søndag kom til at stå i IKEA’s tegn. Efter især Sisse havde kæmpet indædt med lagn under og over dobbeltdyne-vattæppe var et IKEA besøg et nødvendigt onde – som vi havde håbet på at kunne udskyde til lejlighedsindflytning. Nå men altså det kunne ikke vente og på dynetur vi tog. Mikael er et grundigt menneske ,og derfor er det at købe en dyne ikke en nem beslutning. Vejret, størrelse, fyld og tyngde skal tages op til nøje overvejelse, så selvom vi faktisk kun købte 4 ting tog det alligevel cirka to timer. Vi købte den mindste dyne der var (altså i længde og bredde  -ikke i tykkelsen), den mindste dyne er stadig større end en almindelig dyne derhjemme 🙂 nok kun 15 cm alt i alt, men stadig en spøjs kulturforskel (især når det er så få cm det drejer sig om!) At vi tog den mindste dyne betød dog at vi kunne få juniorbetræk, så pindsvin og ræve pryder nu hotelværelset:) (Her var det måske Sisse der var en smule mere ubeslutsom og grundig – men det var ligesom mere fornuftigt ik’?)

Weekenden gik stærkt, i morgen starter Mikaels voksenliv med rigtig arbejde og seriøse deadlines (rygterne siger dog at kontormiljøet er præget af både bordtennis og bordfodbold, så helt galt kan det vel ikke gå!)

Møsser fra Mikael og Sisse