Sommer, sommer og sol…

14.-17. marts

Nu er det jo bestemt ingen hemmelighed, at Mikael og jeg nyder at være udenlandsdansker i den Californiske, men denne weekend bød virkelig på “The perks” ved at bo i CA og ikke AA!

Fredagen havde jeg en malerdate, med 4 andre danske kvinder, hvoraf jeg kun kendte Gitte, som også var malervært. Ja, nu er jeg jo desværre mere skarp med en fjerpen end en malerpensel, men derfor kan det jo godt være hyggeligt nok at socialisere i stafelliets tegn, og det er jo altid rart at sludre på dansk. Dagen startede dejligt ud, med høj solskin, shorts og sandaler. Gitte bor i San Jose, så i stedet for at tage bilen tog jeg den såkaldte “light rail”, der kørte lige til hendes dør. Nu er det jo ikke nogen hemmelighed at Amerikanerne foretrækker SUV frem for sporvogn, og derfor er det offentlige transport, eller ligefrem det mest effektive, derfor tog turen til Gitte en time frem for 18 minutter i bil. Problemet med bil er bare at parkeringen i San Jose kan være noget af en dyr affære, plus trafikken hurtig gør 18 minutter til en time, og der er min tålmodighed bedst placeret på et togsæde. Jeg tog altså turen til Convention Center San Jose, godt udstyret med en bog.

Jeg sidder dybt begravet i både bog og smartphone da højtaleren pludselig udbryder “next stop Civic Center”, panik jeg skal af her, og jeg hopper beslutsom af  toget som om jeg præcis ved hvad jeg skal. Jeg står på stationen og tænker at Gitte har overdrevet en smule da hun sagde hun boede Down Town San Jose, men altså sådan er vi jo så forskellige. Jeg slog dog lige op på Google map hvor jeg skulle gå hen, og kunne se at jeg skulle gå 37 minutter førend jeg var ved Gitte, og det passede bestemt ikke med de 3 minutter jeg havde forberedt mig på hjemmefra. Ja de opmærksomme læser har jo naturligvis bemærket at jeg i min dumhed kun havde bemærket “Center” og ikke om de sagde “Civic” eller “Convention”. Nå jeg hoppede bare på det næste tog der kom kort tid efter, og kørte i samme retning, så måtte det da gå – og det gjorde det. tyve minutter efter, sad jeg hos Gitte og Rikke. Gitte bor i sådan et lejlighedskomplex med pool og gym, så der var naturligvis også en tagterrase med græs og lækker udsigt. Senere kom Tove og Eva (sjovt havde slet ikke tænkt over før nu, at det jo er ligesom Tanterne Leegaard!), udstyrret med en dunk Kaffe, Rikke havde nybagte boller og Gitte slik og frugt. (Ja, jeg havde fået at vide, at jeg ikke skulle have noget med, så de måtte nøjes med mit selskab). Det var en rigtig hyggelig dag, med mere eller mindre vellykkede malerier, masser af snak og en masse, masse solskin! De andre tog hjem lidt over middag, og jeg udnyttede at Gitte ligesom jeg godt kan lide at kigge på udsalgstativer, så vi tog på Udsalgsjagt.  Jeg kan simpelthen ikke huske hvornår jeg sidst har shoppet med én der ikke er Mikael, så det var simpelthen fantastisk. Og selvom det er dejligt at møde alle mulige kulturer, så er det altså lidt nemmere med en anden dansker, da vi bare kan grynte lidt og så forstå hvad den anden mener. Derefter mødtes vi med Gittes Kæreste Anders, drak en øl i solskinnet og nød livet. Dejlig dansk dag, med meget lidt dansk vejr:)

Mikael gav mig i adventspakke en kærestedag i form af en Massagetime, hvor vi skulle have en bette workshop I hvordan man masserer hinanden. Det skulle så ske lørdag, og det var jo en dejlig måde at starte weekenden på. Jeg havde dog mine bekymringer, og Mikael havde dog også undskyldt for det, men hvem fan køber massagetimer hos noget der hedder “Mommy Spa”? (grunden var naturligvis et godt Groupon tilbud – og de lovede det også kunne bruges af ikke gravide!).  Det var en skide hyggelig oplevelse. Lindsey var en robust kvinde, uden filter, der tog sig kærligt af os med råd, vejledning og smertefulde tryk. Jeg var fuldstændig radbrækket efter vi havde været der, men det var nu rigtig sjovt og hyggeligt, at bruge lørdagen til at få massagefif.

Herefter kørte vi ligesom resten af Silicon Valley mod Santa Cruz Beach (Jeps, masser af trafik, men heldigvis ingen uheld, så det gled nogenlunde). Tobias havde givet os et bette fif om en sportsgenbrugsbutik, hvor vi måske kunne opstøve en billig våddragt. Det var en genial butik, hvor man kunne sælge og købe brugt sportsudstyr, og baseballs, golfudstyr og ski stod nydeligt ordnet efter størrelse og genrer. Vi prøvede et par våddragter, om jeg synes ærlig talt at Amnesty International, der ellers har så travlt med menneskerettigheder glimrede ved sit fravær. Er der NOGEN der har én idé om hvor meget tortur det er at prøve/komme i/endnu værre kommer af en for lille våddragt? Fanme jeg banede den ekspedient der havde stukket en våddragt i hånden på mig mange steder hen, mens jeg stod i torturkammeret og hev og sled med neopren human cover. Situationen blev ikke afhjulpet af et stk. uforsigt kæreste ikke havde låst prøverummet og stakkels uviden mandsperson brassede ind og så undertegnede i meget lidt flatterende stillinger med våddragt halvvejst trukket op over lidt for bred, lidt for tør rumpet. Hvis solen ikke havde gjort kinderne røde, bidrog et kvarters kamp med utæmmet våddragt gevaldigt på det. Ingen våddragt købt – kun et sjippetorv! Vi prøvede også en anden surfbutik, men de havde ikke den rigtige tykkelse på dragten – i hvert fald ikke til en pris vi havde lyst til at betale. Næste uges projekt må være aflivning af divers computersleeves og selvsyet våddragt – med plads til bagdel!

Vi mødtes herefter med Tobias på stranden, hvor vi gik en tur og kiggede på surfer m/k og klappede ivrige, våde hunde. Herefter gik turen på fancy, lækker, lækker indsisk/ sri lankansk restraurant. Derefter var det tid til dessert, hvor Santa Cruz har fantastisk “Marianne Is”, som absolut måtte indhentes. Hele Santa Cruz’ ungdom havde fået samme idé, men det var ventetiden og køen værd. Salt karamel og Lakrids, blev slæbt derfra i lækker thaibox.

Søndag vågnede jeg på Tobias’ sofa med udsigt til stillehavet og solopgang, og så var dagen ligesom i gang. Mikael og jeg tog på meget lidt succesfyldt loppemarked – dog med masser af frugt og grønt til billige penge. 1 kg søde jordbær til 15 kroner. Da vi kom tilbage til Tobias havde Søren og hans datter Ida, samt deres alt for søde, lille spritnye hundehvalp indtaget Tobias’ lejlighed. Efter kaffen, blev det endelig tid til seriøs strandtur, hvor vi overlæsset med Ginger Beer, brød og frugt kørte mod standen. Vi skulle jo tidligt afsted, for at få noget ud af dagen – vi havde dog ikke taget højde for tidevandet. Så det var noget med at hoppe fra sten til sten, time med bølgerne og så i fuld fart hen over stranden mens bølgerne var på retur. Det gik også fint nok de første gange, men pludslig røg bunden ud af en pose, hvor frugt, kortspil vores håndklæder og bog nu blev kærlig kærtegnet af bølgerne. Suk! Det var heldigvis hverken højtaler eller telefon, der ramte bølgerne, så det var jo slet ikke så galt. Jeg nåede også endelig frem hvor de havde sat tingene, og begejstret meddelte Mikael at min bog var knastør – bonus! to sekunder senere kom en bølge ekstra høj op, og bog var nu ikke længere tør, og håndklæder var nu endnu mere våde. Heldigvis- igen – var de vigtige sager lige en tak længere mod klippekanten og slap med skrækken. Endelig blev vi dyppet i stillehavet og slikket noget sol i de 28 grader der blev tilbudt.

Senere kom Jenna, Christian og Ava, samt deres hund Emma. De måtte igennem samme tur, men da deres hun Emma er angt for vand nægtede den at gå igennem vandet, og Jenna måtte bærer den. Der kom dog en bølge der slog både Tobias og Jenna omkuld, og ALLE deres ting blev plaskvåde, samt blodige hudafskrabninger. Tobias var ikke så heldig, og hans smartphone ligger nu i stillehavet et eller andet sted:-( Det gode humør kunne dog ikke ødelægges og resten af dagen blev brugt på standen, med læsning, fodbold, dukkerter og ostespisning.

Mikael og jeg kom alt for sent hjem, og derfor besluttede vi at vi ville bestille selvhenter Pizza på vej hjem efter indkøbstur. Jeg bestilte dem via mobilos sådan vi kan benytte os af de fantastiske online tilbud. Mine ivrige, fingre fik dog bestilt to store pizzaer, og det er alt, alt for meget til os to. Da vi egentlig bare havde holdt udenfor og bestilt, skyndte vi os at løbe ind og forklare dem situationen. Uhh det var han ked af, begge pizzaer var i gang. Vi beklagee selvfølgelig og sagde vi naturligvis tog begge pizzaer med, og det var vores skyldt. “Nej nej, det er da træls, ej det er jeg ked af” beklagede den rare pizzamand, og skyndte sig at give os rabat (på trods af at vi har fået online tilbudsprisen allerede). Da vi så var på vej ud af døren, bad han Mikael om at tage nogle is gratis fra deres fryser – “Nej nej, ikke kun to da, tag HELE pakken”. Ja, jeg ved ikke rigtig men min fejl gav altså billigere pizza og gratis is – så nu ligger der både is og pizza i fryseren til en anden sen aften. Det er ikke service der manger her i Mountain View:-)

Godt forbrændte (Mikael på fusser og skulder, mig i min altid udsatte hårbund) og meget trætte faldt vi hovedkulds og mætte omkuld inden klokken 22, efter en helt fantastisk weekend. Paradoksalt nok kan jeg åbenbart ikke klare 28 grader, jeg har i hvert fald brugt dagen under dynen med sandpapir i halsen og snotnæse – det ved jeg ikke helt hvordan hænger sammen?!

Håber I også har haft en god weekend:-)

MØS!