Fun facts #1

Det første stykke tid vi var her, skrev jeg ned i en lille notesbog hvad jeg ligesom synes, der var lidt spøjs, skævt, sjovt eller bare dumt her i CA (nu kan jeg jo ikke tale for hele USA – endnu:)) Desværre ser man ikke så meget de sjove ting længere, men heldigvis kommer der en gang imellem lige “hmm sært” følelesen, når man intereagerer med det amerikanske samfund – eller hvad man nu skal kalde det her multietniske samfund vi pt bor i. Jeg glæder mig rigtig meget til at der kommer nogle på besøg, som kan pege og undre sig, så jeg endnu engang husker hvad det er man ser det første stykke tid.

Nå, men tænkte jeg ville dele nogle af mine/vores indtryk med jer – også så I er lidt advaret når I engang kommer på visit:)

1) Man må gerne dreje til højre for rødt! Da vi lige var landet undrede vi os meget over det ‘idiotiske’ skilt der stod lige ude foran lufthavnen “Drej ikke til højre ved rød”, tja det vidste sig jo at det var os der var uvidende…

2) Cykler sættes foran på bussen. Der er på de fleste busser en cykelstativ foran på bussen, så de ikke fylder indendøre.

3) Man behøver – næsten- ikke bruge børsten. Toiletterne er designet væsentlig anderledes end derhjemme, men meget smart så børsten ikke behøver at komme så meget i brug. Den bruger så også langt mere vand, så om det er design eller vandmængde der er skyld i det er mig lidt en gåde.

4) Der er indbyggede skabe i stort set alle lejligheder. Hvis der ikke er walk-in-closet, så er der indbyggede skabe – også i nybyggeri. For os er det meget praktisk, men giver selvfølgelig også nogle begrænsninger ifht. indretning.

5) Man står i badekarret når man går i bad. Ligesom med skabene gælder det også nybyggeri. Altså jeg har ikke været alle steder, men de steder vi har besøgt har det faktisk været sådan.

6) Mange biler har rødt blinklys! Det er skide træls, og giver lidt et forvirret indtryk på vejene i mørke, og man ud af øjenkrogen ser en der bremser, men tror vedkommende blinker. Man bliver dog lidt mere rolig, når man lærer at man her blinker, inden man ser om der er plads og derfor svinger folk altså ikke bare.

7) Fuldt stop! Der er mange, mange steder med fuldt stop – og mange bøder gives på den bekostning – en såkaldt California Roll….

8) Køkultur.  Ja, jeg ved godt alle jeg kender ikke er kø-røvhuller, men alle jeg har mødt i Netto i DK har været det. Hvis der åbner en ny kasser, så render gamle fru madsen hele nede fra den andne ende af butikken, for at stå forresten i den nyåbnede kasse, også selvom der står 7 i kø ved siden af, som jo teknisk set er foran hende. Det gør folk ikke her, hvis der åbner en ny kasse, kan kassedamen sågar være så høflig lige at prikke dig på skuldren og sige kom med mig – de er jo som sagt skide rare her!

9) Udstødningsrøret sidder øverst på bussen – genialt design!

10) På In-N-Out burger (en kæde ligesom McD-ish), skærer de kartoflerne lige inden de kommer i frituren. Ingen frosne pommes her!

11) Supersaver! Hver gang, som i 99% af tilfældene fortæller de dig i supermarkedet hvor meget du har sparet i dag – specielt hvis du bruger dit medlemskort. You have saved 6$ and 49 cent.

12) Supersaver#2.  Det er mægtig populært med flu-vacciner, så populært at du mange steder får 10% på hele din regning i supermarkedet hvis du får en vaccine…

13) Der findes kun lynlåsposer! Derfor modtages poser med tak når I kommer på besøg:)

14) Åhh åhh – min ovn er i Fahrenheit!!!

15) Champignon er dyre end oksemørbrad – det er jeg ret ambivalent omkring.

16) Vask hænder. På alle restauranter (jeg tror det er lovpligtigt) er der et “Alle ansatte skal vaske hænder førend de igen vender tilbage til arbejde”. Det er jo også fint nok, det undre mig dog at vi kun har set ét sted at de råder alle til er gøre det!

Det var undren for nu… Jeg har kaldt det Fun facts #1, fordi jeg håber der igen snart kommer gang i de observerende briller igen,

Møsser herfra!

Ps. Mikael har købt småkager – fra pigespejderne. Det er åbenbart ikke kun i dårlige tv-serier det sker:)