Heldet følger de tossede….

det har min mor i hvert fald altid sagt (jeg synes nu egnetlig ikke hun er særlig heldig, men lad nu det ligge;))

Mikael og jeg var til den skriftelige køreprøve i dag, og det fungerer altså ikke helt som den danske kan jeg ligeså godt afslører. Vi havde bestilt en tid, til 12.40 og var der i god tid. Fordi vi havde bestilt tid måtte vi gå over i en anden kø for “folk der har bestilt tid”, den var nok 2 mennesker kortere end den anden kø. Skide godt at vi har ventet i tre uger, fordi vi tænkt det var klart mest optimalt at bestille tid, men altså nu var det jo sådan (vi kunne jo også risikerer at der stod 1½ times kø – det er vidst aldrig rigtig til at vide herover). Stedet DMV var naturligvis som resten af den amerikanske verden dækket i spindelsvæv, kæmpe flagermus, uhyrer og andet der matcher de i dette tilfælde DOS-drevne maskiner og sløve kopimaskiner. En lidt skør mand gik også og fortalte alle “Ihh hvor er det altså uhyggeligt” og direkte henvende til mig “Have you seen that scary bat?” – jeg er stadig ikke drevet nok i de amerikanske særlinge til at finde hverken en passende grimasse eller kommentar.

Nå men vi fik udleveret en formular (surprise!) vi skulle udfylde, og så derefter vende tilbage. Det var meget basic, og til min store lettelse var der intet problem i at jeg endnu ikke har Social Security Number (vi havde ellers printet lovregler ud og streget med stor gul tusch). Til min store glæde skulle man i forbindelse med udfyldningen svare på om man ville være organdonor eller ej – så er det jo ligesom kodet ind i det store stygge system, hvis nu uheldet var ude. Så er der da taget stilling, og nu ligger der et foldet stykke papir i min pung om at de bare høster om de vil. (men det bliver naturligvis ikke nødvendigt – og jeg ved faktisk heller ikke om DK har forkøbsret i den situation – altså så gode gener har jeg heller ikke at de nok vil slås om dem. Hmm det bliver nok ikke min hovedpine, hvis uheldet er ude).

Nå efter aflevering af papir i samme VIP kø som tidligere, får vi udleveret et nummer – igen hvilke overraskelse! Og så er det altså også slut med at være VIP med tidsbestilling, nu er vi alle ligemænd med et sort nummer. Det gik heldigvis hurtigt, inden vi igen kom til og vi skulle var på om vi bruger briller, lige læse nogle bogstaver højt og betale de 32$ det koster (ja de snyder os noget så grundigt derhjemme – og det er altså med tre forsøg og køreprøve inklusiv). Fingerprint blev taget og papir underskrevet,

Videre i kø-systemet ned og have taget billede (ja her skal du heller ikke kommed med 4 snoldede pasfotos som du har betalt en halv arm for, ved en ligegyldig fotohandler), hun lovede mig det blev et fint billede, hun har ikke helt holdt sit løfte. Nå men billede blev taget, og så er det videre i køen igen.

Så står vi i kø til at få udleveret testen – jeg var lige et smut ude i bilen, for jeg tror jeg havde samtlige af de apparater i min taske som der stod man ikke måtte have med – jeg skal absolut ikke i problemer der 🙂 Mikael og jeg blev tysset lidt på af en vagt, fordi vi småsnakkede lidt i køen – det er lidt svært at tage seriøs når diverse uhyrer står og siger “Buuuhhhh”….

Jeg ville ønske, at jeg kunne sige, at jeg tog det hele i stiv arm og slet ikke piskede en stemning op. At mine kinder ikke var så røde som en ti-årig efter en hel dag i Fårup Sommerland (ja eller mine efter n hel dag i Fårup sommerland) og at mit hysteriniveau var ikke eksisterende. Jeg havde heldigvis ikke kunne sove om natten, så jeg var alt for træt til at skabe ravnerok stemning – jeg ved ikke om Mikael ser situationen anderledes…. Men altså jeg var rent ud sagt skide nervøs, og som et andet dampbarn stod jeg i køen og skiftde ben hvert sekund.

Testen blev udleveret – og det er så her at det med de tossede og heldet der følger kommer til udtryk – jeg fik nemlig test nummer 8. Vi har de sidste dage læst op og taget teste på nettet, men ti minutter inden Mikael kom og hentede mig i dag, tjekkede jeg en allerede taget test og så hvad der var de rigtige svar  – i kan selv gætte hvilke nummer den test havde 😉 7 minutter efter kunne jeg stille mig i køen igen (!) for at få tjekket min køreprøve – og med én sølle fejl har jeg nu et midlertidig kørekort  (ja jeg skulle naturligvis lige hente mit danske kørekort i bilen og så i kø igen, igen.

Mikael fik åbenbart en sværre test, for han brugte i hvert fald væsentlige længere tid end mig, og fik tre fejl – lad os sige testen var sværre i hvert fald 😉 (Nu dumper jeg nok køreprøven på grund af min kålhøgenhed!)

Til vores store glæder gælder vores midlertidig kørekort til den 22 december, så vi kan nå at få lidt mere styr på trafikken, og få fikset nogle småskavanker på bilen så den kan blive køreklar (ja man tager kørekort i sin egen bil herover, så den skal også bestå :))

Og stort tillykke til Svigermor, der i dag fylder år! 🙂